Opiskelijoiden kanssa Saksassa

Oriveden lukion saksan ja historian koulukohtainen valinnaiskurssi vieraili marraskuussa uudessa yhteistyökoulussamme Ernst-Reuter-Schulessa Berliinissä. 70-vuotias koulu sijaitsee Bernauer Strassella aivan entisen Berliinin muurin vieressä. Kylmän sodan aikana alue oli ranskalaisten sektoria. Yhteistyökoulumme on Oriveden lukion tapaan Unesco-koulu – tosin omaa kouluamme paljon isompi: oppilaita on noin tuhat ja opettajiakin lähes 150.

9. marraskuuta koulun vieressä vietettiin Berliinin muurin murtumisen 34. vuotisjuhlaa. Ernst-Reuter-Schulen opiskelijoiden lisäksi paikalla oli edustajia muistakin kouluista ja maista kuten Norjasta ja Ranskasta.

Juhlassa puhuivat Beriinin muuri -säätiön johtaja, professori Axel Klausmeier, Berliinin pormestari Kai Wegner sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hildigund Neubert.

Suomen delegaation puolesta juhlassa puhui Oriveden lukion 2. vuosikurssin opiskelija Lenni Viljanen.

Oman tervehdyksensä juhlassa esitti myös prinsessa Mette-Marit, joka oli mukana juhlassa puolisonsa Norjan kruununprinssi Haakonin kanssa.

Berliinin opintomatkaamme on kuulunut mm. yhteistyötä ystävyyskoulumme opiskelijoiden ja opettajien kanssa Ernst-Reuter-Schulessa sekä tutustuminen Juutalaiseen museeon, Berliinin Valtiopäivätaloon, Berliinin muurin historiaan sekä Sachsenhausenin keskitysleirimuseoon Oranienburgissa.