Koulukiusatusta unelman toteuttajaksi

Kansainvälisen tason enduro-kuljettaja Hermanni Haljala (Jämsä) vieraili koulussamme marraskuun alussa. Hän kertoi omista koulukokemuksistaan – erityisesti kokemuksistaan koulukiusattuna.

Oriveden lukiossa on turvallisen tilan periaatteet. Koulumme halua olla ympäristö, jonne jokaisen on mukavaa ja turvallista tulla. Emme hyväksy kiusaamista missään muodossa. Olemme tehneet paljon työtä koulumme ilmapiirin parantamiseksi. Ja se työ jatkuu. Hermanni vierailu oli tärkeä osa tätä ilmapiirityötämme.

Hermanni loi lukiolaisiin myös hyvää tulevaisuususkoa, miten pitää luottaa omiin unelmiinsa ja pyrkiä toteuttamaan niitä.

Samalla saimme Hermannin vierailusta myös hyvää ja käytännön läheistä yrittäjäkasvastusta. Nuori mies perusti jo 17-vuotiaana oman yrityksen päästäkseen unelmaansa, jota hän nyt toteuttaa.

Hermanni Haljalan vierailun mahdollisti paikallinen pankki, jonka kanssa Haljalalla on yhteistyösopimus. Kuvassa Hermanni Haljala, Säästöpankki Sinetin edustaja sekä Oriveden lukion opiskelijakunnan edustajia vierailuluennon jälkeen.