Kouluterveydenhuolto

Lukiolaisen kouluterveydenhuolto

Lukiossa opiskelevalle pyritään tarjoamaan aika terveystarkastukseen ensimmäisenä vuonna. Lääkärintarkastus järjestetään ensimmäisenä opiskeluvuonna opiskelijalle, joka on erityisopetuksessa tai jonka terveydentilan ja opiskelukyvyn selvittäminen on ajankohtaisesti tarpeellista.

Määräaikaisiin terveystarkastuksiin osallistuminen on vapaaehtoista. Terveystarkastuksen avulla saadaan käsitys opiskelijan terveydestä ja hyvinvoinnista. Samalla voidaan ohjata opiskelijaa tekemään terveyttä edistäviä valintoja. 

Oppilaat voivat tulla terveydenhoitajan avoimelle vastaanotolle aikaa varaamatta keskustelemaan mieltään painavista asioista koulukohtaisesti sovittuina aikoina. Terveydenhoitajan viikoittaisen aikataulun löydät Wilman Tiedotteet-otsikon alta. Terveydenhoitaja ei ole joka päivä paikalla, mutta terveydenhoitajalle voi jättää yhteydenottopyynnön puhelimitse tai Wilman kautta.

Jos oppilas tarvitsee terveydenhuollon ammattilaisen arviota äkillisesti sairastuttuaan, otetaan yhteyttä ensisijaisesti Oriveden terveysasemalle. Koululla ei ole sairasvastaanottoa.