Yhteishaku

Hae yhteishaussa

Oriveden lukioon voit hakea yleislinjalle, kirjoittajalinjalle, lentopallolinjalle tai urheilulinjalle. Kaikille linjoille on päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon rajana 7,2.

Hae Oriveden lukioon tai painotuslinjoille valtakunnallisessa yhteishaussa 20.2.–19.3.2024. Täytä hakulomake sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi. Painotuslinjoille on omat hakukohteensa. Muistathan, että hakutoivejärjestys on sitova.

Yhteishaun jälkeen voit hakeutua Oriveden lukioon jatkuvassa haussa.

Opintojaksojen alustava valinta

Hakijat, joilla Oriveden lukio on hakutoivesijoilla 1–2, tekevät alustavat ensimmäisen vuoden opintojaksovalinnat yhteishaun aikana.

Valtaosa ensimmäisen vuoden opinnoista on pakollisia. Nämä opintojaksot lisäämme automaattisesti lukujärjestykseesi. Myös painotuslinjojen opinnot lisätään lukujärjestykseen niille, jotka hyväksytään linjoille opiskelemaan.

Opintojaksovalinnat LOPS 2021 (pdf, A3) auttaa hahmottamaan, mitä opintoja voit valita ensimmäiselle lukuvuodelle. Opintojaksojen sisällöt esittelee Valinnaisten opintojen opas 2022–2023 lukion aloittaville (pdf). Ensimmäisen vuoden opintoihisi voit valita

  • vieraita kieliä (saksa, ranska, venäjä)
  • pitkän tai lyhyen matematiikan
  • muutamia reaaliaineiden opintojaksoja (fysiikkaa, kemiaa, biologiaa, maantietoa, psykologiaa)
  • liikunnan LI3-opintojakson
  • ilmaisutaitoa
  • muita lukiomme erikoisuuksia, kuten sijoittamista tai kirjoittamisen kursseja (mikäli kirjoittamisen ryhmissä on tilaa)

Tee alustavat valinnat ensimmäisen vuoden opinnoista täyttämällä lukuvuoden 2024–2025 opintojen valintalomake [linkki tulossa helmikuussa 2024].

Lisätietoja saat Oriveden lukion opinto-ohjaajalta sekä painotuslinjojen koordinaattoreilta.