Valmistuminen

Valmistuminen ylioppilaaksi

Ylioppilaaksi valmistuminen edellyttää sekä lukion oppimäärän että ylioppilastutkinnon suorittamista.

Ylioppilastutkintotodistus

Niille kokelaille, jotka ovat hyväksytysti suorittaneet pakolliset kokeet ja jotka saavat lukion päättötodistuksen, lautakunta antaa ylioppilastutkintotodistuksen. Tutkintomaksujen tulee olla maksettu.

Todistus annetaan sinä tutkintokertana, jolloin kaikki pakolliset kokeet (keväästä 2022 alkaen viisi koetta) on hyväksytysti suoritettu.

Kokelaalle, joka on suorittanut hyväksytysti tutkinnon pakolliset kokeet, mutta joka ei vielä ole oikeutettu saamaan lukion päättötodistusta, ei anneta ylioppilastutkintotodistusta. Todistusta säilytetään YTL:n arkistossa kunnes kokelas saa päättötodistuksen.

Lukion päättötodistuksen saaminen edellyttää vähintään 150 opintopisteen (75 kurssin) suorittamista. Jonkin oppiaineen opiskelusta vapauttaminen ei alenna päättötodistuksen saamisen edellyttämää kokonaiskurssimäärää.

Ylioppilasjuhla

Oriveden lukiossa järjestetään ylioppilasjuhla kaksi kertaa vuodessa.

Keväällä lukuvuoden päätöspäivänä järjestetään yhdistetty ylioppilasjuhla ja lukion kevätjuhla. Tapahtumapaikkana on Oriveden liikuntahalli. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki läheiset ja ystävät – liikuntahallin katsomossa riittää tilaa!

Syksyllä järjestetään pienimuotoisempi ylioppilasjuhla itsenäisyyspäivää edeltävänä arkipäivänä. Ylioppilaat läheisineen kutsutaan kakkukahveille, tapahtumapaikkana on perinteisesti ollut kouluravintola Linjakas. Tilaisuuden järjestämisestä ja sisällöstä sovitaan syksyllä valmistuvien ylioppilaiden kanssa.