Erasmus+

Erasmus+

Erasmus+ Oriveden lukiossa

Oriveden lukion opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua Erasmus+ -opintomatkoille sekä lähteä maksuttomaan Erasmus+ -opiskelijavaihtoon ulkomaille. Oriveden lukion henkilöstöllä on mahdollisuus osallistua Job shadowing -opettajavaihtoihin sekä Erasmus+ -täydennyskoulutuskursseille ulkomailla.

Oriveden kaupungin Erasmus+ -akkreditointi mahdollistaa Erasmus+ -yhteistyön toteuttamisen lukuvuosittain. Erasmus+ -yhteistyön tavoitteena on tukea nuorten kasvua aktiivisiksi ja vastuullisiksi maailmankansalaisiksi. Yhteistyö muiden eurooppalaiskoulujen opiskelijoiden kanssa tukee lukion opetussuunnitelman laaja-alaisten tavoitteiden saavuttamista:

Erasmus+ -hanketyöskentelyn painopisteet:
hyvinvointiosaaminen
vuorovaikutusosaaminen
yhteiskunnallinen osaaminen
eettisyys ja ympäristöosaaminen
globaali- ja kulttuuriosaaminen

Jokaisella Oriveden lukion opiskelijalla on mahdollisuus lähteä vaihto-opiskelijaksi ulkomaille. Erasmus+ -vaihto on opiskelijalle maksuton. Lue lisää vaihto-opiskelumahdollisuudesta lukion PedaNet-sivuilta.

Lukion ranskan opiskelijat matkustavat lukuvuosittain opintomatkalle Ranskaan ja lukion saksan opiskelijat Saksaan. Lukion lentopallolinjan opiskelijat toteuttavat yhteistyöstä Tallinna Humanitaargümnaasiumin lentopallolinjan kanssa. Myös lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opintoihin sisältyy yhteistyötä tallinnalaiskoulun kanssa.

Erasmus+ -rahoituksella toteutetaan lisäksi lukuvuosittain saksan ja historian opintojaksoon kuuluva opintomatka Saksaan.

Lue Oriveden lukion opintomatkoista Oriveden koulujen yhteisestä globaalikasvatuksen blogista:

Saksan lukioiden opintomatka Mechernichiin keväällä 2024

Ranskan lukijoiden opintomatka Pariisiin keväällä 2024

Vaihto-opiskelijana Kroatiassa keväällä 2024

Job shadowing Roomassa keväällä 2024