Opiskelijakunta

Opiskelijakunta

Kaikki Oriveden lukion opiskelijat kuuluvat lukiomme opiskelijakuntaan.

Opiskelijakunnan hallitus

Opiskelijoita edustaa kalenterivuosittain valittava opiskelijakunnan hallitus. Hallituksen vaali pidetään toisen jakson arviointiviikon ryhmänohjaustunnilla. Jokaisesta ryhmästä valitaan 1–2 opiskelijaa hallitukseen.

Opiskelijakuntatoiminnan kautta opiskelijat saavat äänensä kuuluviin opintoihin liittyvissä asioissa. Tieto kulkee opiskelijakunnan hallituksen kautta niin opiskelijoilta opettajille (tai ylemmille tahoille kaupungissa) kuin opettajilta opiskelijoille.

Oriveden lukion opkh Instagramissa

Opiskelijakunnan toiminta

Opiskelijakunnalla on tärkeä rooli arkea piristävien tempausten järjestämisessä, esimerkkeinä pukeutumispäivät, glögitarjoilu joulun alla sekä pääsiäismunajahti. Näillä tempauksilla ylläpidetään ja vahvistetaankin koulun yhteishenkeä. Lukuvuoden suurin vakiintunut ponnistus on vanhojentanssien kahvion järjestäminen, jonka tuotto menee opiskelijakunnalle.

Rahoista muun muassa jaetaan pieniä avustuksia koulumme opintomatkoille osallistuville. Opiskelijakunnalla on myös kummilapsi World Visionin kautta.

Kummilapsi Fiona

Oriveden lukion opiskelijakunnan kummilapsi on Fiona (s. 2017), joka asuu perheineen Ugandan Lalogi-Lakwanassa. Alueella on paljon köyhyyttä, joka näkyy monina haasteina lasten hyvinvoinnissa. Lisätietoja Lalogi-Lakwanan aluekehitysohjelmasta.

Vanhempien lisäksi Fionan perheeseen kuuluu kolme veljeä ja kaksi siskoa. Perheen vanhemmat saavat elantonsa maanviljelystä, mutta toimeentulo on heikkoa, joten opiskelijakunnan tuki on heille ja muille alueen asukkaille todella tärkeää.