Oriveden lukio on laadukas yleislukio Pirkanmaalla. Lukiomme on sopivan pieni, jotta oppilaat ja opettajat tuntevat toisensa hyvin, mutta riittävän iso, jotta voimme tarjota monipuolisen ja lavean kurssitarjonnan niin kieliä, luonnontieteitä kuin luovia aineita. Lukiossamme on kolme painotuslinjaa, kirjoittajalukio, lentopallolukio ja urheilulinja.

Oriveden lukiossa saat yksilöllistä ohjausta ja tukea opettajilta. Voit myös rakentaa itsellesi yksilöllisen opintopolun opinto-ohjaajan tuella, jos esimerkiksi harrastuksesi sitä edellyttävät.

Lukeminen, luovuus ja liikunta

Lukiomme näkyviä teemoja ovat lukeminen, luovuus ja liikkuminen.

Lukeminen on yhteinen teema kaikissa oppiaineissa. Lukemiseen rohkaistaan erilaisten teemojen, tempausten ja tapahtumien avulla.

Luovalle lukiolaiselle Oriveden lukio tarjoaa laadukasta opetusta kuvataiteessa, musiikissa, kirjoittamisessa ja ilmaisutaidossa, taiteidenvälisiä kursseja unohtamatta.

Lukiomme kannustaa opiskelijoitaan liikkumiseen opiskelijalle itselleen mielekkäällä tavalla. Lukiomme liikkuvimmat opiskelijat edustavat maailmalla lukiomme lentopallo- ja urheilulinjaa.

Hae yhteishaussa

Oriveden lukioon voit hakea yleislinjalle, kirjoittajalinjalle, lentopallolinjalle tai urheilulinjalle.

Hae Oriveden lukioon tai painotuslinjoille valtakunnallisessa yhteishaussa. Täytä hakulomake sähköisesti osoitteessa opintopolku.fi.

Tervetuloa tutustumaan

Oriveden lukion, kirjoittajalukion ja lentopallolukion avoin tutustumisilta on torstaina 20.1.2022 kello 18 etätapahtumana Teamsissa. Teams-tapahtumaan voi osallistua ilman ohjelmistoa ja tunnuksia. Tervetuloa tutustumaan Oriveden lukioon!