Abiturientin puhe penkkareiden abikahveilla

Saisinko Linjakkaan henkilökunnan huomion!

Meillä abiturienteilla on viimein kolmen vuoden raskaat työpäivät takana, ja varmasti jokaisen puolesta voin sanoa, että niistä emme olisi selvinneet ilman meidän oman kouluravintolamme Linjakkaan tarjoamaa lounasta. 

Opiskelupäivät ovat meille kaikille olleet pitkiä, ja ruokailu on aina ollut se päivän paras hetki, kun pääsee tankkaamaan energiaa taas iltapäivän opintoja varten ja juttelemaan ystävien kanssa päivän tapahtumista.

Vaikka vietämme täällä kouluruokalassa vain 30 minuuttia kahdeksan tunnin koulupäivästä, ovat ne päivän miellyttävimmät minuutit. 

Harvoin olemme tämän kolmen vuoden aikana muistaneet kiittää tästä etuoikeudesta saada näin hyvää ruokaa päivittäin ja saapua ruokalaan, johon keittäjät ottavat aina niin lämpimästi vastaan. 

Me todella arvostamme työtä, jota teette täällä päivittäin, joten kiitos siitä, että olette täällä meitä varten, ja kiitos niistä sadoista ruuista, joita olemme saaneet syödä.

On totta, että ilman teidän tarjoamaanne ruokaa meillä ei olisi riittänyt energiaa yhtä suuren tietomäärän sisäistämiseen, kuin nyt olemme keränneet kasaan. Aivot kuluttavat kuitenkin yli 20 prosenttia koulupäivän aikaisesta energiantarpeesta. Te olette siis olleet avainasemassa meidän oppimisessamme ja koulumenestyksessämme. 

Erityiskiitos Linjakkaan esihenkilölle Sanna Karppiselle. Sinun kanssasi opiskelijakunta on saanut tehdä yhteistyötä, ja olet ottanut meidän ehdotuksemme lämpimästi vastaan. Kiitos myös kaikille muille keittäjille teidän arvokkaasta työstänne päivittäin. 

Halutaan antaa myös kiitokset meidän koulun siistijöille. Erityisesti kiitos Tanjalle, johon opiskelijakunta ja me abit olemme saaneet olla matalalla kynnyksellä yhteydessä esimerkiksi koulun koristeluun liittyen. Te teette merkittävää työtä meidän koulun viihtyvyyden lisäämiseksi, ja siitä olemme todella kiitollisia. Oriveden lukio on meille ollut kuin toinen koti näiden vuosien ajan, ja se ei olisi ollut sitä ilman meidän näin ihanaa henkilökuntaa. Nyt ennen kuin me lähdemme, haluamme kiittää näistä vuosista eli kiitos tuhannesti! 

Ja vielä kiitos tämän päivän näyttävistä tarjoiluista kondiittori Heidi Salmelalle ja Sannalle leipomusten koristelusta!

Annetaan aplodit meidän taitavalle henkilökunnalle!

abiturientti Oona Halonen