Korona-ohjeet yo-kokelaille 9.9.2020

Syksyn 2020 ylioppilaskirjoitukset järjestetään lukiorakennuksessa (B-rakennuksen atk-luokka ja kielistudio). Voit ottaa oman maskin kirjoituksiin, mutta koululla on myös saatavilla maskeja.

Jos kokelas on  

 • todettu koronapositiiviseksi:
  Kokelas on määrätty eristykseen ja hän ei voi osallistua kokeeseen.
 • karanteenissa:
  Kokelas on tällöin altistunut koronavirukselle ja terveysviranomaiset ovat määränneet kokelaan karanteeniin. Kokelas ei voi osallistua kokeeseen.  Jos kokelas matkustaa Suomeen maasta, johon kohdistuu matkustusrajoituksia koronavirustilanteen vuoksi, THL suosittelee kokelasta jäämään 14 vuorokauden omaehtoiseen karanteeniin ja pysymään kotona.
 • infektio-oireinen (ei testattu):
  Jos kokelaalla on koronavirustartuntaan viittavia oireita, kokelas hakeutuu lääkäriin, jossa tehdään koronavirustesti ja toimii lääkärin ohjeiden mukaan. Koronavirustestin ottamista tai tuloksia odottavia ohjeistetaan tai määrätään pysymään kotona ja välttämään lähikontaktia eli kokelas ei voi osallistua kokeeseen.
 • infektio-oireinen (testattu, negatiivinen testitulos):
  • Infektio-oireinen, testattu ja negatiivisen testituloksen saanut voidaan ottaa tekemään koetta eristettyyn osaan.
  • Jos saat luvan osallistua kokeeseen, rehtori antaa ohjeet koetilaan saapumisesta. Aulaan ja lukion yleisiin tiloihin tulo ko. päivinä on ehdottomasti kielletty!

Ole kaikissa näissä tapauksissa ennakkoon yhteydessä rehtori Jari Hildéniin (040 133 9253).

Huom! Jos opiskelija on saanut Koronavilkusta hälytyksen, että on saattanut altistua koronalle, hänen pitää hakeutua testiin heti, jos hän saa lieviäkin oireita. Koronavilkkuhälytys ei tarkoita karanteenia. Oireettomana opiskelija saa toimia normaalisti.

Mahdolliset kysymykset rehtori Jari Hildénille.

Tietoja ilmoittautumisen mitätöinnistä

Toimintaohjeita kokelaalle, joka ei pääse osallistumaan ylioppilastutkinnon kokeeseen koronavirustilanteen takia:

Miten toimin, jos aion jäädä pois kokeesta?

Ilmoita asiasta mahdollisimman pian rehtorille, jossa suoritat kokeita. Jos päätös askarruttaa, suunnitelmasta kannattaa keskustella rehtorin tai opinto-ohjaajan kanssa, jotta vaikutukset valmistumiseesi ovat mahdollisimman pieniä. Mahdolliset hakemukset voi tehdä koepäivän jälkeen.

Millä perusteella ilmoittautumisen mitätöintiä voi hakea?

Ilmoittautumisen mitätöintiin vaaditaan erityisen painava syy. Koronavirustilanteen laajenemisen perusteella ilmoittautumisen mitätöinti ja muutokset ilmoittautumistietoihin tehdään kevennetyllä menettelyllä syksyn 2020 tutkinnon osalta. THL:n, valtioneuvoston ja paikallisten viranomaisten ohjeet edellyttävät kokelailta vastuullista toimintaa koronaviruksen leviämisen estämiseksi. 

Koronavirustilanteen takia tehtyihin hakemuksiin ei tässä tilanteessa vaadita lääkärintodistuksia tai muita terveydenhoidon selvityksiä. Tämä myös vähentää terveydenhuollon kuormittumista lääkärintodistuspyynnöistä.