Tiedote 30.1.2024

Oriveden lukion saksan ja historian valinnaiskurssi teki syksyllä opintomatkan Berliiniin. Olimme mukana mm. yhteistyökoulumme kanssa muurin murtumisen muistojuhlassa 9.11. Opiskelijamme olivat laatineet juhlaan puheen, jonka esitti kaikkien orivesiläisten lukiolaisten puolesta Lenni Viljanen. 

Tilaisuudessa oli myös viimeinen muurille ammutun uhrin, Chris Geoffreyn, äiti. Nuori  20-vuotias mies ammuttiin muurille hänen yrittäessään paeta idästä länteen helmikuun alussa 1989. Saman vuoden marraskuun alussa muuri murtui. 

Chris Geoffreyn äiti oli mukana tuossa muurin murtumisen muistojuhlassa. Hän oli hyvin vaikuttunut kuultuaan kaukaisen Suomen opiskelijoiden ottavan puheessaan esille hänen edesmenneen poikansa. Asia liikutti häntä kovasti. 

Koska Geoffreyn äiti ei löytänyt opiskelijoitamme juhlan jälkeen, hän selvitti paikallisen papin avulla, keitä nämä suomalaisnuoret oikein olivat olleet. 

Eilen Lenni Viljanen sai Chris Geoffreyn äidiltä kirjeen. Sattui vielä niin, että Lenni täytti juuri eilen 18 vuotta, joten oli aikamoinen yllätys syntymäpäivälahjaksi. Kirje on kiitos Oriveden lukion nuorille, jotka eivät ole unohtaneet, kuka oli Chis Geoffrey. 

Lisätietoja 

lehtori Miia Lahti p. 040 133 9007 

apulaisrehtori Janne Tilkustenmäki  p. 040 553 58 892