Verkko-opinnot

Opinnot verkossa

Maakunnallinen verkkokurssitarjotin

Pirkanmaan maakunnallisella verkkokurssitarjottimella on toisen asteen opiskelijoille tarkoitettuja lukion ja ammatillisen koulutuksen kursseja, joita voit valita omiin opintoihisi oppilaitoksestasi ja opiskelupaikastasi riippumat-ta. Voit suorittaa tutkintosi osaksi myös am-matillisen koulutuksen opintoja.

Osa verkkokursseista sisältää myös lähitapaamisia, jotka järjeste-tään kurssista vastuussa olevan oppilaitoksen tiloissa tai videoneuvottelujärjestelmän avulla.

Maakunnallisen verkkokurssitarjottimen kotisivuilta löydät lukuvuoden 2016–2017 kurssitarjonnan. Sinne on kirjattu kurssien täsmälliset kuvaukset, toteutusajankohdat sekä ilmoittautumisajat.

Lue ilmoittautumisohjeet verkkokurssitarjottimen kotisivuilta ennen kuin ilmoittaudut kurssille. Samalla kannattaa myös tutustua verkko-opiskelijan oppaaseen, niin tiedät mitä verkko-opiskelu vaatii. Kursseja voi vielä tulla lisää lukuvuoden aikana, joten sinun kannattaa seurata sen kurssitarjontaa pitkin kouluvuotta.

Miten voit suorittaa maakunnallisen verkkokurssitarjottimen kursseja ja mitä se maksaa?

Verkkokurssitarjottimen kurssit on tarkoitettu ensisijaisesti Pirkanmaan lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Verkkokurssitarjottimen kurssit ovat sinulle ko. oppilaitoksen opiskelijalle ilmaisia, kunhan oma oppilaitoksesi on hyväksynyt/vahvistanut ilmoittautumisesi jälkeen osallistumisesi kurssille. Oppilaitokselle kurssin suorittamisesi maksaa 100 euroa/kurssi. Oma oppilaitoksesi viime kädessä hyväksyy osallistumisesi verkkokurssitarjottimen kursseille ja sen, sopiiko kurssi osaksi tutkintoasi.
Oppilaitokseksesi osalta kurssisi vahvistaa opinto-ohjaaja Merja Krekelä.

Kurssimaksun maksaa oma oppilaitoksesi ja laskutus tehdään aloitetuista kursseista. Keskeytetty kurssi maksaa oppilaitoksellesi saman kuin suoritettu kurssi. Älä siis ilmoittaudu turhaan ja mieti tarkkaan, onko sinulla aikaa ja energiaa suorittaa kurssi.

Jos kuitenkin joudut perumaan osallistumisesi kurssille, niin voit tehdä sen maksutta ennen kurssin ilmoittautumisajan päättymistä. Kurssien keskeyttämisestä voi seurata, että et voi enää jatkossa opiskella verkkokurssitarjottimen kursseja. Yhteinen sääntö on, että verkkokurssin voi suorittaa loppuun seuraavan jakson loppuun mennessä.

Miten saat verkkokurssista suoritusmerkinnän?

Kurssin opettaja kirjaa suoritusmerkintäsi verkkokurssitarjottimen arviointijärjestelmään kurssin päättyessä. Sinun tehtäväsi on käydä oman oppilaitoksesi kansliassa hyväksyttämässä merkintä omaan opintorekisteriisi. Koulusihteeri löytää arvosanan verkkokurssitarjottimen järjestelmästä ja siirtää suoritukseksesi oman oppilaitoksesi oppilashallintojärjestelmään. Kaikkien verkkokurssitarjottimen kurssien koodit eivät ole samoja kuin omassa oppilaitoksessasi, joten pidä huolta, että saat hyväksi luettua oikean kurssisuorituksen.
Lisätietoja saat omalta opinto-ohjaajaltasi.