Kielten matkat

Kielten opiskelijoiden matkat

Pariisi, Ranska

Oriveden lukion 2. vuosikurssin ranskanopiskelijat ovat vuodesta 2006 alkaen tehneet opintoretken Ranskaan. Vuodesta 2008 yhteistyökumppanina on ollut Pariisin 9. kaupunginosassa sijaitseva lukio Lycée Lamartine.

Oriveden lukion opiskelijat pääsevät paikallisten lukiolaisten luokse asumaan muutamaksi päiväksi. Samalla he tutustuvat pariisilaisarkeen ja paikallisiin ihmisiin, sekä saavat kokeilla ranskan kieltä aidossa ympäristössä. Myös oppitunneilla päästään vierailemaan. Toki matkalla tutustutaan tunnettuihin historiallisiin pariisilaiskohteisiin, kuten Versailles’n palatsiin ja Eiffel-torniin.

Mechernich, Saksa

Vuodesta 2005 alkaen Oriveden lukio on järjestänyt vuosittain saksanopiskelijoiden matkan Mechernichiin Kölnin lähelle. Siellä lukion yhteistyökumppani on Gymnasium am Turmhof -koulu. Matkalle osallistuvat toisen vuosikurssin saksanopiskelijat, ja se on osa koulun kansainvälisyyskurssia.

Vaihto perustuu vastavuoroisuuteen. Nuoret käyvät isäntiensä kanssa koulua ja asuvat heidän perheissään. Saksassa suomalaisopiskelijat tutustuvat monipuolisesti alueen ja koko Saksan historiaan ja kulttuuriin sekä oppivat puhumaan lisää saksaa. Orivedelle saapuvat saksalaisopiskelijat saavat runsaasti Suomi-tietoutta ja elämyksiä sekä opettelevat suomen kielestä alkeita.

Saksalainen kumppanikoulu on mukana Oriveden lukion kanssa Erasmus+ -hankkeessa Hello Teenager!