Musa-Masa jää eläkkeelle

Oriveden yhteiskoulun ja lukion musiikin lehtori Matti Rautio, opiskelijoiden suussa ”Musa-Masa”, siirtyy päättyvän lukuvuoden myötä eläkkeelle. Hän on työskennellyt Oriveden yhteiskoulussa ja lukiossa vuodesta 1987.

Rautio on ollut pidetty kollega ja opettaja. Koulutyön lisäksi hän on ollut myös tärkeä henkilö Oriveden ja laajemminkin Pirkanmaan musiikkielämässä vaikuttaen esimerkiksi Oriveden ”kaupunginorkesterissa”.

Viimeisiin työpäiviin kuului muun muassa kollegojen järjestämä yllätys, jossa Matti Rautio pistettiinkin päiväksi opettajan paikalta oppijan paikalle. Erilaiseen työpäivään kuului joukko erilaisia koulutehtäviä aina sähköisestä Abitti-kokeesta suunnistamiseen.

Matti hauskutti kollegojaan päätöskahveille erinomaisella puheella. Lisäksi Matti oli ostanut työkavereilleen opettajanhuoneeseen luettavaksi Matti Lundbergin kirjan Työn iloa, iloa elämään.

Oriveden yhteiskoulu ja lukio toivottaa Matille mitä parhaimpia eläkevuosia musiikkia unohtamatta.

Uutena musiikin lehtorina Orivedellä aloittaa Anna Ranki.