Lukiolaisten sijoittajakurssi tienasi tonnin

Oriveden lukion ensimmäinen kaksivuotinen sijoittajakurssi päättyi toukokuussa. Aiemmin kurssi toteutettiin yksivuotisena, mutta kaksi vuotta antaa realistisemman kuvan siitä, mitä sijoittaminen säästämismuotona on.

– Tässä maailmantilanteessa kaksi vuotta oli kurssilaisille kyllä pelastus. Oli hyvää tuuriakin, että oltiin aloitettu yhden vuoden sijasta kaksivuotinen, apulaisrehtori Janne Mäkinen sanoo.

Vt. lehtori Juha Lehdon mukaan 12 Oriveden lukion opiskelijaa suoritti kurssin loppuun. Voittoa tuli komeasti 1175,85 euroa, mikä jaettiin stipendeinä kurssin suorittaneiden kesken.

– Vielä viime marraskuun lopussa kurssilla oltiin yli tonnin verran tappiolla. Opiskelijat päättivät tehdä riskisijoituksen ja pistivät kaikki munat samaan koriin. Riski kannatti ja tuotti huikean tuloksen, Juha Lehto sanoo.

Kurssin aikana opiskelijat tutustuivat säästämisen eri tapoihin ja saivat taloustiedon peruskurssia laajemmat tiedot talouselämästä ja säästämisestä. Kurssiin kuului muun muassa vierailut sekä Säästöpankkiin että Osuuspankkiin, erilaiset säästämiseen ja sijoittamiseen liittyvät harjoitukset sekä Pörssisäätiön webinaarit.

Oriveden lukion sijoittajakurssilla opiskelijoilla on käytettävissään 10 000 euroa riihikuivaa rahaa. Kurssin perusideana on tehdä semmoisia säästämistoimia, että tuo summa poikisi mahdollisimman hyvän tuloksen.

Kurssin mahdollistaa yhteistyö Eräjärven Säästöpankkisäätiön ja sen asiamiehen Samuli Laurilan kanssa.

Lisätietoja
Eräjärven Säästöpankkisäätiön asiamies Samuli Laurila p. 040 533 1501
vt. historian ja yhteiskuntaopin lehtori Juha Lehto p. 040 133 9011