Viihtyisä lukio, opkh:n tempauksia ja erikoislinjoja

Oriveden lukiossa opiskelu on hienoa aikaa. Osalle se on uusi askel elämässä, osalle taas aiempina vuosina tutuksi tullutta arkea. Koulussamme on hienot perinteet, jotka on onnistuttu korona-ajasta huolimatta säilyttämään. Alkusyksyn kohokohtana onkin valan lausuminen.

Koulussamme on mukava henkilökunta ja kysymällä saa apua, oli kyse jostakin oman elämän pulmasta tai opintoihin liittyvästä ongelmasta. Myös opettajien mukavuus ja asiantuntevuus ylläpitävät lukiomme viihtyisyyttä, joten jokaisen opiskelijan olisi mukava tulla kouluun. 

Lukiossamme opiskelijakunnan hallitus on toteuttanut onnistuneesti onnistuneesti esimerkiksi ei reppua-päivän sekä muita hankkeita ja tempauksia. Opiskelijakunnan hallituksessa on jäseniä jokaiselta luokalta ja teemme päätöksiä yhdessä. Kuuntelemme ehdotuksia opiskelijoilta, sillä opiskelijakunnan hallituksen jäsenet edustavat kaikkia muitakin oppilaita.

Koulun erikoislinjat ovat mukava lisä. Lentopallolinjalla on mahdollista kehittää itseään lentopalloilijana laadukkaassa valmennuksessa Harri Raitalan johdolla, urheilulinjalla urheilijana omassa lajissaan ja kirjoittajalinjalla Inka Vilénin johdolla oppii kaikki kirjoittamisen salat. Koulullamme on tarjota jotakin jokaiselle opiskelijalle, sillä koulullamme on myös vahvat kansainväliset mahdollisuudet Erasmus+-hankkeiden kautta. Tämän myötä vaihto-opiskelu on mahdollista jokaiselle lukiomme opiskelijalle. 

Viivi Wahlberg 21L