Tervehdyssanat ylioppilasjuhlassa 4.6.2022

Oppilaskunnan puheenjohtajan Oona Halosen tervehdyssanat Oriveden lukion ylioppilasjuhlassa 4.6.2022

Hyvät läsnäolijat, arvoisa opetusjohtaja, rehtorimme sekä muu opettajakunta, lukiomme opiskelijat, riemuylioppilaat, abiturientit ja te heidän läheisensä. Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi Oriveden lukion ylioppilasjuhlaan!

Kulunut lukuvuosi on ollut hidasta paluuta siihen, mikä joskus oli normaalia. Viimeisimmät kolme kuukautta olemme saaneet elää miltei tavallista kouluarkea. Siitä olemme ottaneet kaiken ilon irti.

Penkkarit järjestettiin heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen. Toukokuun puolivälissä tanssittiin wanhojen tanssit, ja mikä parasta: ilman yleisörajoituksia. Kevään korvalla maskisuositus loppui, ja pääsimme viimein näkemään maskien alle piiloutuneet hymyt niin oppilaiden kuin opettajien kasvoilla.

Pitkästä aikaa olemme myös päässeet kokemaan kansainvälisyyttä käytännössä. Matkustusrajoitukset loppuivat, joten moni opiskelijamme on päässyt ulkomaille koulumme Erasmus-projektin kautta. Esimerkiksi ranskan ja saksan opiskelijat pääsivät testaamaan kielitaitoaan käytännössä Pariisiin ja Mechernichiin. Lisäksi lukiossamme vieraili vaihto-oppilaita Italiasta. Vihdoinkin maailma on auennut.

Syksyllä meidän lukiossa jatkavien koulutyö jatkuu hyvässä hengessä – meillä on vielä lukion pesäpallomestaruus ratkaisematta. Rakkaat tulevat abiturientit, kesän jälkeen – jos koskaan – meidän on aika nauttia esseiden kirjoittamisesta, funktioiden derivoinnista ja Linjakkaan lounaista, sillä edessä on meidän viimeinen vuotemme Oriveden lukion opiskelijoina.

Hyvät tulevat ylioppilaat. Vaikka tänään jätätte rakkaan lukiomme, eivät nämä ole hyvästit. Ette enää palaa Merjan oppiin tankkaamaan ruotsin epäsäännöllisiä verbejä tai Jannen tunnille kertaamaan Ranskan vallankumousta. Mutta otamme teidät aina mielihyvin vierailulle. Tervetuloa takaisin kertomaan kuulumisianne, mihin ikinä elämä teitä kuljettaakaan.

Toivotan oppilaskunnan puolesta tunnelmallista juhlaa ja rentouttavaa lomaa.