Oriveden lukio tarjoaa opiskelijoilleen monia kiinnostavia kursseja.

Kielet

Oriveden lukiossa on lavea vieraiden kielten tarjonta:

• A1-kieli englanti
  • B1-kieli ruotsi
  • B2/B3-kieli saksa
  • B2/B3-kieli ranska
  • B3-kieli venäjä (edellyttäen, että ryhmä syntyy)
  • kiinan kieli ja kulttuuri

Voit siis aloittaa tai jatkaa saksan, ranskan ja venäjän kielen opintoja ja osallistua niiden ylioppilaskirjoituksiin. Kiinan opinnot luetaan osaksi kokonaiskurssimäärääsi.

Lisäksi lukiossa on erilaisia kansainvälisyysprojekteja, joista saat valmiuksia kansainvälisiin kohtaamisiin.

Ilmaisutaito

Oriveden lukion ohjelmassa on viisi ilmaisutaitokurssia sekä teatteridiplomi:

• ilmaisutaidon perusteet
  • ilmaisutaidon jatkokurssi
  • käsikirjoituksesta esitykseksi -kurssi
  • teatterikirjallisuus ja teatterin historia*
  • elävää teatteria!*

*kurssit suoritetaan itsenäisenä opiskeluna

Lisäksi voit suorittaa kirjoittajalukion oppimäärästä kaksi draamakirjoittamisen kurssia.

Ilmaisutaidon perus- ja jatkokurssit sopivat kaikille, jotka haluavat lisää varmuutta ihmisten kohtaamiseen ja toimimiseen erilaisissa tilanteissa. Käsikirjoituksesta esitykseksi -kurssilla valmistetaan esityksiä kirjoittajalukiolaisten käsikirjoitusten pohjalta.

Itsenäisesti on mahdollisuus opiskella teatterin historiaa ja tutustua nykyteatteriin. Kirjoittajalukion opinnoista voi osallistua draaman kirjoittamisen kursseille. Ilmaisutaidon opintojen päätteeksi voi suorittaa teatterin lukiodiplomin.

Ilmaisutaidon kurssit (pdf)

Sijoittamiskurssi

Yhteiskuntaopin sijoittamiskurssilla harjoitellaan talouden lainalaisuuksia oikeilla euroilla.

Eräjärven Säästöpankkisäätiö antaa kurssilaisten käyttöön 10 000 euroa, jolle pyritään saamaan mahdollisimman
suuri tuotto kurssin aikana.

Kirjoittajalukion kurssit

Oletko kiinnostunut kirjoittamisesta? Hae Oriveden kirjoittajalukioon!

Haluaisitko opiskella kirjoittamista, mutta kirjoittajalukion oppimäärä tuntuu liian suurelta? Voit myös valita opinto-ohjelmaasi yksittäisiä kursseja kirjoittajalukion opetuksesta. Kysy lisää kirjoittajalukion vastuuopettajalta!

Valtakunnalliset lukiodiplomit

Valtakunnalliset lukiodiplomit ovat ikään kuin taideaineiden ylioppilaskirjoitukset. Oriveden lukiossa voit suorittaa

• kuvataiteen lukiodiplomin
  • musiikin lukiodiplomin
  • liikunnan lukiodiplomin
  • teatterin lukiodiplomin (uusi!)

Lue lisää lukiodiplomeista opetushallituksen sivuilta.