Erasmus+ KA2 Hello Teenager! -kansainvälisyyshanke 10/2020 – 9/2022

Hankekumppanit:

Oriveden yhteiskoulu (hankekoordinaattori)
Oriveden nuorisopalvelut (Oriveden nuorten kv-tiimi)
Oriveden liikuntapalvelut (Terve nuori! -hanke)
Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile, Pazin – Kroatia
Liceo Classico Statale Pilo Albertelli, Rome – Italia
Agrupamento de Escolas de Alvaiázere, Alvaiázere – Portugali
Gymnasium Am Turmhof, Mechernich – Saksa

Hanketyöskentelyn painopisteet:
hyvinvointiosaaminen
vuorovaikutusosaaminen
yhteiskunnallinen osaaminen
eettisyys ja ympäristöosaaminen
globaali- ja kulttuuriosaaminen

Hello Teenager! -hankkeen ensimmäisen hankevuoden painopisteenä on nuorten hyvinvoinnin ja osallisuuden lisääminen. Hyvinvointi-painotus näkyy koululla lukuvuonna 2020 – 2021 mm. Erasmus+ -tiimin toiminnan käynnistämisessä, oppilaiden hyvinvointiagentti-toiminnan käynnistämisessä, eTwinning-työskentelyn aloittamisessa sekä koronavirus-tilanteen salliessa kansainvälisten työpajojen muodossa.

Hankkeen toisena painopisteenä on koulun kansainvälisyystoiminnan kehittäminen lukion uudenopetussuunnitelman mukaisesti.

Hello Teenager! -hankkeen kolmantena painopisteenä on kansainvälisyyden ja hyvinvoinnin lisäksi kestävän tulevaisuuden rakentaminen.
Hello Teenager! -hanke pitää sisällään viisi kansainvälistä työpajaa. Hanketapaamiset toteutetaan koronavirus-tilanteen ne salliessa. Hankesuunnitelmaan on kirjattu seuraavat hanketapaamiset:

10/2020 Hankkeen aloituspalaveri Portugalissa
2/2021 Hanketapaaminen Orivedellä, painopiste: Hyvinvointiosaaminen
5/2021 Hanketapaaminen Kroatiassa, painopiste: Vuorovaikutusosaaminen
10/2021 Hanketapaaminen Saksassa, painopiste: Eettisyys ja ympäristöosaaminen
5/2022 Hanketapaaminen Italiassa, painopiste: Globaali- ja kulttuuriosaaminen

<h3>Lähde vaihto-opiskelijaksi Saksaan tai Portugaliin!</h3>

Osana Hello Teenager! -hanketta Oriveden lukion opiskelijoilla on mahdollisuus lähteä kahdeksi kuukaudeksi opiskelijavaihtoon Saksaan ja Portugaliin. Opiskelijavaihto on opiskelijalle itselleen täysin ilmaista, hankerahoitus kattaa kaikki vaihdon kulut (matkat, asuminen, ruokailu, vakuutukset).